Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Guild Rules

 :: Guild :: Guild Rules

Ga naar beneden

Guild Rules Empty Guild Rules

Bericht van Mosterd zo jun 21, 2009 11:04 pm

ALGEMEEN

Basiseisen van de guild:

Je main character dient level 80 zijn en al raid ervaring te hebben.
Je bent minimaal 15 jaar en je gedraagt je volwassen.
Teamspeak (binnen en buiten raids) en dagelijks forum gebruik zijn verplicht.
Je meld je altijd aan of af op de guild calender. We zullen zorgen dat raids mogelijk zijn maar dat kan niet zonder inzicht in wie er is en wie niet.
Een goede houding tegenover je medemembers is belangrijk. Progressie is alleen mogelijk met een groep mensen die tolerant naar elkaar zijn en respect voor elkaar hebben. Mensen in game zijn geen NPC's maar echte mensen dus houd hier rekening mee.
Je focus ligt op je main. We laten alts toe maar om effectief te kunnen inviten dienen de juiste classes main te zijn in de guild.
Je bent bereid om te leren van eventuele fouten en deze ook toe te geven tijdens de raid anders hebben we er niks aan.
Je kunt luisteren en je bent bereid om te doen wat er van je wordt gevraagd tijdens de raid
Je kent je class voldoende en je bent up to date met de tactics die her en der makkelijk op het internet en/of op het forum te vinden zijn
Tijdens de raid speel je geen andere games of ben je met MSN bezig. Zeker de progress raids vereisen concentratie.
Je weet het een en ander van andere classes en wat ze doen en/of je bent bereid om dit gaandeweg op te pikken.
Je snapt dat er anderen in de raid zitten en dat je dus niet altijd aan de beurt bent met een of ander.
Je beledigd niet andere mensen ingame in het algemeen. Denk voor je handelt en wijs niet altijd meteen de vinger naar een ander als het een keer misgaat.
Wees eerlijk naar mensen ingame. Niet alleen je eigen guild maar ook anderen.
Als een ander iets doet is dit geen reden voor jou om dit te doen.
Je staat open voor nieuwe dingen ipv "dit lukt niet omdat ik het nooit heb geprobeerd
Je saved niet voor raids waar de guild nog progress moet boeken.
Je bent voor elke raid voorbereid mbt Food/Flasks/Gems/Enchants. Je mede guildies kunnen hier waar nodig bij helpen en proactieve houding is gewenst.

Doelen:

Vooruitgang boeken in het raiden. Dit betekent 10 mans en 25 mans te doen.
Simpele maar duidelijke regels en een stabiele en gelijkwaardige groep maken.
Fun gehalte in de guild behouden (TS buiten raids om is hier goed middel voor)
Vooruitgang boeken betekent teamwork, dus let hier op. We hebben elkaar nodig als we ergens willen komen. Zie Raiden derhalve eventueel als een Teamsport.


ORGANISATIE

Bestuur
Het bestuur (officers en guildmasters) houdt zich bezig met organisatorische aspecten binnen de guild en als er problemen zijn die niet onderling kunnen worden opgelost zal het bestuur daar bijspringen. Verder is het bestuur een aanspreekpunt voor de members. Als er problemen binnen de guild ontstaan zullen hier oplossingen voor gevonden worden en waar nodig knopen worden doorgehakt. Dit wordt zoveel mogelijk democratisch gedaan. Het bestuur assisteert de raidmasters met het inviten van nieuwe members.


Het bestuur bestaat uit:
Zivaa
Marlousje
Pallytoma
Rednas
Genuine
Mosterd

Raidmasters:
Raidmasters hebben het voor het zeggen wat de raids betreft. Zo bepalen de raidmasters waar we die avond naartoe gaan en wie er mee kunnen. Ook houden de raidmasters een oogje in het zeil m.b.t. gear/enchants/gems/spec etc etc. of dit allemaal in orde is zoals in de raid regels staat aangegeven. De raids worden ook door deze mensen gelead en dus in goede banen geleid. De Raidmasters nemen voor de raid pots mee om uit te delen van de guildbank.

Raidmasters in TRD zijn:

Pallytoma


VeteranRaiders
Deze members zijn minimaal 3x per week beschikbaar voor raids. Als je coreraider bent heb je voorrang op invites. (mits de groepbalans klopt) Coreraiders worden per maand opnieuw bekeken of de norm van gemiddeld 3x per week op maandbasis is behaald.


Raiders
De raiders zijn members die het niet halen om gemiddeld 3x per week online te zijn, maar wel meer dan 4 raids op maandbasis hebben. Deze mensen hebben na de veteranraiders de prioriteit op een invite. Raiders kunnen per maand gepromoot worden naar veteranraider als er plek is voor die class en als de norm van 3x per week raiden kan worden gehaald en de gear in orde is.


Trial/Alt/Socials
Socials zijn de members die niet of nauwelijks raiden.
Tevens zijn socials ex raiders of Core raiders die het rustig aan doen of vrienden van mensen in de guild.
het is dus niet mogelijk om als Social in TRD te applyen.


Trials zijn nieuwe members. De trials hebben eerst een periode van 2-4 weken waarbij wederzijds wordt gekeken of Dutchclan Raid wel de juiste keuze is. Doe je het goed en lig je goed in de groep dan ben je binnen 2 weken klaar en ben je volwaardig member. Zijn er twijfels dan kan het tot 4 weken duren. Dit hangt puur af van je gedrag en houding naar anderen. De raidmaster geeft aan of je trial voorbij is waarna meteen een promote naar raider volgt.

We hebben er tevens voor gekozen om trials geen voorrang te geven op loot. Loot is wel mogelijk, maar alleen indien de vaste members in de raidgroep deze niet meer nodig hebben. Trials gaan wel voor op offspecs (vb. Tank <--> DPS-gear), tenzij de offspec nodig is voor een bepaalde class om verder te komen als guild. Denk hierbij aan een Holy Paladin welke in de toekomst ook als tank zal moeten fungeren.

loot Volgorde op basis van Rank is dus: Mainspec, Belangrijke Offspec, Trial, Offspec.

Raidverloop:

Voorbereiden van de raid:

GEAR (houdt geen extra moeite in):
1. Alle EPIC mainspec-gear-items moeten verplicht enchants hebben.
2. Alle EPIC mainspec-gear-items moeten verplicht minstens volledig blue-gemmed zijn die voor je spec van nut zijn.
3. Alle EPIC offspec-gear items moeten verplicht enchants hebben, indien je offspec in functie van de guild is.
4. Alle EPIC offspec-gear items moeten verplicht minstens volledig blue-gemmed zijn die voor je offspec van nut zijn.
5. Zowel mainspec-gear als offspec-gear heb je VOLLEDIG aan of in je bags zitten. ( NIET in je bank ! ) Ten allen tijde kan gevraagd worden te wisselen als je offspec in functie vna de guild is.
6. Alle NIET-epic main/offspec-gear-items mogen enchants en gemmed zijn, maar is geen verplichting.
7. Mocht je een van de bovenstaande dingen niet voor elkaar hebben, zullen de raidleaders jullie daarop aanspreken en daar samen een passende oplossing voor zoeken. Dit kan leiden tot eventueel niet meer meeraiden tot alles voor mekaar is.


ITEMS:
1. 3 uur raiden betekent minstens 4 flasks bijhebben voor je mainspec.
2. Indien je geen flasks gebruikt, zorg voor minstens 2 stacks van 20 elixirs, zowel een stack battle als een stack guardian elixirs.
3. Flasks en Elixirs voor offspec worden enkel verwacht als je vóór de raid gevraagd wordt je offspec te spelen. Zorg dat je een voorraad hebt in je bank.
4. Zorg dat je minstens 1 stack van 20 passend buff-food meehebt voor je mainspec.
5. Buff-food voor offspec worden enkel verwacht als je vóór de raid gevraagd wordt je offspec te spelen. Zorg dat je een voorraad hebt in je bank.
6. Zorg voor voldoende reagents/ammo die je voor je mainspec nodig hebt.
7. Zorg dat je volledig 100% repaired bent, en dit voor beide gear-sets.
8. Indien er speciale items/gear nodig is, bijvoorbeeld met bepaalde resistance, wordt dit vóór de raid geregeld tussen de RL's en de betreffende spelers.
9. Nieuw: zorg ervoor dat je zowel een stack mana-potions als health-potions bijhebt. (indien je geen mana-user bent neem je 2 stacks health-potions mee)

USER INTERFACE:
1. Addons die vereist zijn staan goed ingesteld vóórdat de raid start: DBM, Omen, Decursive (voor wie van toepassing)
2. Addons die het je makkelijker maken staan goed ingesteld vóórdat de raid start: Healbot, Grid en Click, Palabuffs, Ora2, EPGP, ...
3. Addons vormen geen enkel excuus om een bepaald aspect van de fights niet te kunnen uitvoeren. Hier wordt geen discussie over gehouden. Addons mogen dus onder geen beding de gameplay negatief beïnvloeden.
4. Voor wie geen addons wilt gebruiken, is dit stilzwijgend toegestaan. Merken we op dat het een negatieve invloed heeft op je gameplay doordat je een bepaalde addon niet hebt geïnstalleerd, dan gaan we vragen deze toch te installeren.

TEAMSPEAK: <--- hier ben ik nog mee bezig
1. TeamSpeak is tijdens raids verplicht, buiten raids raden we het sterk aan voor het sociaal gebeuren te bevorderen.
2. Zorg dat push-to-talk aanligt bij TeamSpeak.
3. Tijdens progress-raids hou je het op TeamSpeak rustig, enkel de raidleaders en belangrijke informatie kan gedeeld worden.
4. Tijdens farm-raid hou je het op TeamSpeak rustig tijdens boss-fights. Tijdens trash mag het er vrolijk aan toe gaan, maar laat je spel hier niet door beïnvloeden.TACTICS:
1. Zorg ervoor dat je de tactics op voorhand hebt doorgenomen. Zeker de TRD-tactics moeten gekend zijn. Voor nieuwe bosses is iedere voorkennis enigszins nuttig.
2. Zorg ervoor dat je je eigen taak op een bossfight kent. Voor de fight komt altijd een readycheck, klik op NEE als je nog een vraag hebt of nog niet volledig klaar bent.
3. Tactics voor nieuwe bosses worden telkens uitgelegd. Tijdens deze uitleg hou je het stil op TeamSpeak inclusief raid-chat. Aandacht voor je eigen taak, maar ook voor de taak van anderen kan het verschil maken tussen een kill of een wipe. Respecteer dat anderen ook dezelfde uitleg horen te krijgen dan jij.


ERGONOMIE en GASTRONOMIE:
1. Zorg ervoor dat je game-omgeving in orde is: batterijen in je muis, lampje ligt aan, stoel met zacht kussentje, werkende headset is verplicht...
2. Zorg ervoor dat je een drankje en een versnapering bij de hand hebt zodat je niet AFK moet gaan.
3. Zorg ervoor dat je voor de invites naar toilet geweest bent, of vergewis je ervan dat je het tot 22h15 kunt inhouden.

KALENDER:
1. Inschrijven en uitschrijven is verplicht.
2. Ingeschrevenen krijgen voorrang op uitgeschrevenen.
3. Bij vrije spot kan een uitgeschrevene gevraagd worden mee te komen.
4. Ben je niet ingeschreven noch uitgeschreven, dan ga je niet mee.

Raid Setup

GROUP-SETUP:
1. Heroic raid gaat enkel door wanneer minstens 3 tanks (waarvan 2 mainspec) en minstens 6 healers (waarvan 4 mainspec) online zijn.
2. Normal raid gaat enkel door wanneer minstens 2 tanks (waarvan 2 mainspec) en minstens 2 healers (waarvan 2 mainspec) online zijn.
3. Heroic raid gaat enkel door wanneer 20+ man online zijn.
4. Normal raid gaat enkel door wanneer 10+ man online zijn.
5. Uitzonderingen zullen enkel gemaakt worden voor bepaalde achievements.

VERLOOP:
1. Battle resses worden gegeven na aanvraag van de raidleader, en dit zo spoedig mogelijk.
2. Soulstones en Reïncarnate worden gedaan na vraag van de raidleader.
3. Releases worden gedaan na vraag van de raidleader.
4. Je blijft binnen de instances steeds in groep.
5. Je blijft altijd achter de tanks staan bij trash.
6. Je let altijd op de aggro van de tanks, laat hen eerst 3 seconden aggro bouwen, zeker bij meerdere mobs.
7. Er wordt uit eigen beweging gebuffed en dit doe je zo spoedig mogelijk.
8. De buff-food wordt ofwel in groep genomen, ofwel individueel. Dit wordt zeker en vast gemeld door de raidleader.
9. Bosses worden altijd voorgegaan door een readycheck.
10. Bosses worden enkel gepulled na een 3.2.1.GO van de raidleader.
11. De verslagen boss wordt altijd eerst geloot door de lootmaster van dienst. Het is dan stil totdat alle loot verdeeld is volgens epgp en de regels.
12. Er is voldoende tijd tijdens een bio-break, minstens 7 minuten, kom op tijd terug.

INVITES:
1. Kort over 20h (20h01 of 20h02) komen de invites. Accepteer deze meteen.
2. Daarna controleren de raidleaders of alle ingeschrevenen in de group zitten. Je krijgt eventueel een tweede invite als je online bent en niet kon accepteren.
3. Wie ingeschreven is en niet online is na de controle of niet in groep zit na z'n tweede invite, wordt van de kalender verwijderd en verliest z'n spot voor deze dag. We gaan niet wachten op 1 individu.
4. Via raidwarning wordt aangegeven waarheen we gaan, alsook welke groepen er gaan, alsook naar welk kanaal op TS dat we gaan.
5. Via raidwarning wordt aangegeven welk uur we paraat staan om te beginnen. Zorg ervoor dat je aanwezig bent. Summons vertragen enkel het gebeuren.

WISSELS / KICKS:
1. Tijdens de raids zullen mensen gewisseld worden mochten daar eventueel redenen voor zijn: instelling, afwezigheid, we hebben een andere class nodig voor een bepaalde boss, ...
2. Bij een eerste AFK van een readycheck wordt er nota van genomen. Bij een tweede AFK volgt na overleg een eventuele kick uit de raid.
3. Bij een disconnect probeer je zo snel mogelijk terug te komen. Disconnects van 10 minuten worden automatisch uit de raid gekicked als je geen seintje gegeven hebt via sms/telefoon/msn...
4. Voldoet je gear niet aan de vereiste gems en enchants, ga je niet van start. Merken we dit op tijdens de raid, wordt dit meegegeven en een deadline gesteld om de zaken in orde te brengen. Een kick kan gebeuren indien er anderen online zijn om de spot in te nemen.
5. Mensen die keer op keer hervallen tegen het zondigen van regeltjes, worden aangeproken door de raidleader buiten raidtijden. Komt er geen verbetering, volgt een onherroepelijke g-kick.
Mosterd
Mosterd
Admin
Admin

Posts : 161
Points : 4589
Join date : 15-06-09
Age : 41
Location : Den Helder

http://www.theroyaldutchmen.tk

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 :: Guild :: Guild Rules

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum